< Terug naar restaurants in Eindhoven

Dijk 9

Dijk9 in Eindhoven stond al even in ons lijstje. Tijd om die eens af te vinken.

Net voorbij het bekende stratum (uitgaansgebied) ligt het restaurant Dijk9. Het was een maandagavond, dus heel druk was het niet.

De sfeer was erg aangenaam, lekker warm en muziek op de achtergrond. Het personeel nam onze jas aan en vervolgens konden we een plekje uit gaan zoeken.

Gezien wij altijd een verrassingsmenu pakken (mocht dit er zijn) waren wij benieuwd wat we kregen. Het jachtseizoen is namelijk weer geopend, dus we hoopten op lekker veel wild. En dat kregen we ook.

dijk92-post

Naast een voorgerecht van eendenpaté was er ook een lekker bijpassende wijn bij.

Oh deze wijn is lekker!
En hij past ook erg goed bij het gerecht.
Uhu.

Het was een lekker combinatie. De eend paste erg goed bij de vruchtensmaak.

Ik ben nu ook echt benieuwd naar het hoofdgerecht. Dit smaakte zo goed.
Ik ook ja. Ik hoop op een goed stuk wild.
Ja het jachtseizoen is weer open hè. Dus het zal wel lekker zijn.

We kregen al een rode wijn geschonken, wat al een teken was van vlees als hoofdgerecht. Het personeel legde de wijnen overigens goed uit. Er werd verteld waar ze vandaan kwamen, welke druiven erin zaten, welke smaken naar voren kwamen en waarom deze dan goed smaakte bij de gerechten.

Oeh, dat knapperige op het zwijn is lekker.
Hahaha en we hebben een bitterbal bij ons gerecht.
Bitterballen zijn altijd goed.

Het was dan wel geen gewone bitterbal en was gemaakt van aardappel. Maar het zag er ontzettend leuk en lekker uit.

dijk91-post-min

Proef eens hoe mals het vlees is.
En de saus van bokbier, zó lekker lekker bij zwijn. Smaakt echt naar herfst.
Ik begin wel al vol te raken zeg. Ik had ook niet heel veel honger.
Ja maar goed dat we geen 4 gangen gekozen hebben. Ik heb ook echt geen honger meer.

Een ober had ons horen praten, kwam de borden ophalen en vroeg of het prettig was als er even gewacht werd met het nagerecht.

Ja graag haha.

Het nagerecht kwam vervolgens precies op een moment toen wij er weer zin in begonnen te krijgen. Erg goede timing dus.

Het nagerecht was een versie van oma’s appeltaart. Ook hier kregen wij weer een bijpassende wijn bij.

Hmm, ik vind deze wijn niet zo lekker hierbij.
Nee, past inderdaad niet zo lekker bij het gerecht.

“En is alles naar wens? Is ook de wijn er lekker bij?”
Nou, eigenlijk vind ik de wijn niet zo lekker…
“Oh, dan zullen wij een andere voor u schenken. Hopelijk is die wel naar wens.”

Oh, echt netjes dat we gewoon een nieuwe wijn krijgen. Dat was in Leiden bij Twelve wel anders gegaan.
“Ik heb er toch echt alles in gedaan hoor.” Dat was echt niet oké.

Met de andere wijn smaakte het nagerecht alsnog erg goed. En hebben wij genoten van een heerlijke avond.


Bron: Meilleur
www.dijk9.nl

< Terug naar restaurants in Eindhoven