< Terug naar restaurants in Eindhoven

Welp

In culi-straat De Kleine Berg in Eindhoven zijn genoeg restaurants te vinden. Wij strijken neer op het terras van Welp, een sympathieke zaak met overwegend goede gerechten en vriendelijke bediening. Beoordeling: 7.1.
recensie welp

De Kleine Berg wordt dé culi-straat van Eindhoven genoemd. Een gezellig en knus straatje met een ruime keus aan restaurants voor elke beurs. Wie op zoek is naar een ongedwongen sfeer en prima eten gaat naar de gebroeders Wouter en Mark Welp. Wouter staat achter het fornuis en Mark zorgt ervoor dat alles in en om het restaurant vlotjes verloopt.

Wij hebben een tafeltje bij de Welpjes gereserveerd. We lopen naar binnen om de bediening onze reservering kenbaar te maken. De jonge serveerster neemt daar snel kennis van en kruist ons af op de lijst. Meteen met een vol blad drank naar buiten lopend. Wij kijken ondertussen rond na deze vluchtige ontvangst.

Het restaurant straalt een warme sfeer uit. De grote bar bij binnenkomst is rijkelijk gevuld en ingericht op een intensief bezoek. Omdat de temperatuur zeer aangenaam is, proberen we een stoeltje op het terras te bemachtigen. Elke centimeter van het terras is benut. De tafeltjes en stoeltjes staan pal tegen elkaar aan. We wurmen ons langs de plantenbak aan een tafeltje.

Glossy

Het aperitief gaat vergezeld met een schaaltje popcorn op smaak gebracht met truffelolie en het Welp menumagazine. Een glossy magazine met nieuws over de Kleine Berg, wijninformatie, Chef’s talk en het allerbelangrijkste voor deze avond, de menukaart.

We besluiten om buiten te blijven eten ondanks de beperkte ruimte en ronkende auto’s voor onze neus. Het weer is té mooi om binnen te zitten.

Mijn gast kiest om te beginnen voor de spinaziesoep. Mijn keuze is niet moeilijk, op de kaart staat ‘huisgemaakte kroketjes van Hollandse garnalen, de beste culinaire kroketten van Eindhoven’. Dat wil ik maar wat graag proeven. Ik zie mijn gast opkijken als de soep geserveerd wordt. ,,Wat een groot bord!” Het is inderdaad geen kneuterig bordje soep en rijkelijk gevuld met grofgeprakt hardgekookt ei en gebakken champignons. Is het ook lekker? De spinazie is niet al te fijn gepureerd, ziet er fris groen uit. Ietsje te veel zout naar de smaak van mijn gast.

De garnalenkroketten zien er inderdaad huisgemaakt uit en worden op klassieke wijze geserveerd met gefrituurde peterselie en twee kloddertjes cocktailsaus. Ze zijn krokant van buiten. De vulling had iets steviger en met een paar méér garnalen gevuld mogen zijn. Dat neemt niet weg dat het een feestje is om zelfgemaakte garnalenkroketten te proeven.

In het glas komt een Franse huiswijn bij Fleur D’em Bistro Blanc. De wijn valt tegen, een graad of twee koeler was wenselijk geweest. De beloofde frisheid en bloemigheid missen we. We mogen hem koelen met aangereikte ijsklonten.

Royaal opgemaakt

Als hoofdgerecht kies ik voor de op de huid gebakken heilbot. Op het andere bord ligt op de huid gebakken roodbaars. Twee royaal opgemaakte kleurig en fris ogende gerechten en zo smaakt het ook. De heilbot is uitstekend gebakken, sappig gegaard van binnen, licht krokante buitenkant en gedrapeerd op een bedje van gestoofde zeekraal en dun gesneden prei met een fluwelen beurre blanc (lichte botersaus). De aardappelmousseline (smeuïge aardappelpuree) erbij is zoals het hoort. Romig.

Over de roodbaars aan de andere kant van de tafel hoor ik ook positieve geluiden. Met eenzelfde garnituur van prei, zeekraal en aardappelmousseline krijgt de roodbaars nog wat extra kleur en pit door tomaat concassé (in blokjes gesneden ontpitte en ontvelde tomaat). De vis is goed gebakken met een knapperig randje en zacht van binnen. De versheid spat ervan af.

Een schaaltje friet met mayonaise hebben we apart erbij besteld. Misschien ten overvloede. Knapperige gloeiend hete friet met huisgemaakte licht pittige mayonaise.

Sympathieke zaak

We sluiten af met een tarte tatin van ananas en een champagnetaartje. De geserveerde tarte tatin is niet de klassieker, waarbij het fruit, in dit geval de ananas, in een bakvorm wordt gedaan, afgedekt met bladerdeeg en afgebakken in de oven. Het bladerdeeg is gesuikerd en apart afgebakken. Mijn gast vind het hard en droog. De warme, iets te zure gekarameliseerde ananas op het bladerdeeg kan dat niet goed maken. Het champagnetaartje aan mijn kant is zo luchtig dat de smaak vlak is. Het kruimelige koekdeeg eronder zorgt voor de finishing touch en de smaakmaker. Voor de garnering enkele chocoladeschotjes en limoensorbet. Desserts die nét niet willen stralen.

Bij de koffie zijn we het er over eens, Welp is een sympathieke zaak met overwegend goede gerechten. De bediening is vriendelijk. Van dit soort restaurants kunnen er niet genoeg zijn.

De kaart

– Bij Welp kunt u terecht voor de lunch en diner maar ook voor een high wine en high tea of barbites.
– De kaart ziet er prachtig uit en is toegevoegd aan een echt menumagazine met interviews en nieuws op het gebied van eten.
– De menukaart is uitgebreid en voorzien van een Welpmenu (drie- of viergangen) en een menu voor de welpjes (kinderen).


Bron: Eindhovens dagblad
www.restaurantwelp.nl

< Terug naar restaurants in Eindhoven